<
НОВИНИ ДНЯ: Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2021 421

Міжнародні навчання в Чорному морі

В Одеському порту ошвартувався фрегат берегової оборони США «Гамільтон». У Чорному морі він брав участь у навчаннях із турецьким кораблем і грузинським катером. А минулої суботи – із українським корветом «Григорій Куроп’ятников».

За інформацією Держприкордонслужби маневри проводили більш як за 100 миль від Одеси. Там кораблі Російської Федерації намагалися навчанням перешкодити: зненацька оголошували закриття районів для плавання і не відповідали на запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Провокацією я би це не назвав. Нашим діям це не заважало – ситуація була стабільною», - Тімоті Кронін, командир катера берегової оборони США Hamilton.

«Цей візит я враховую як підтримку з боку наших партнерів. Підтримку України в прагненні її до набуття членства в НАТО та прагненні до демократичних цінностей, які ми хочемо мати в нашій державі», - Олексій Неїжпапа, командир військово-морських сил Збройних сил України.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародні навчання в Чорному морі 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2021 421
Еще материалы раздела «Україна»