<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
13.05.2021 484

МВС планує до 2024 року встановити 1,5 тисячі камер для фіксації порушень ПДР. Зараз їх 92

В Україні встановлять 1,5 тисячі стаціонарних камер фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Зробити це планують до 2024 року.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Наразі вже встановлено 92 комплекси фотовідеофіксації порушень ПДР, до 1 червня їх буде 130, а до кінця року - заплановано близько 400.

У МВС стверджують, що кожна така камера дозволяє зменшити кількість ДТП втричі.

Міністервство планує застосовувати в майбутньому модель за прикладом шведської vision zero, що має на меті зменшити смертність на автошляхах до нульового показника.

"Шведи дослідили, що більшість порушень скоюються через те, що громадяни схильні порушувати правила. А для того, щоб уникнути систематичних порушень ПДР, повинен бути контроль", - йдеться в повідомленні.

Окрім камер на дорозі, планують посилити законодавчу базу та поліпшити дорожню інфраструктуру в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС планує до 2024 року встановити 1,5 тисячі камер для фіксації порушень ПДР. Зараз їх 92 5.00 5 1
Політика / Україна
13.05.2021 484
Еще материалы раздела «Україна»