<
НОВИНИ ДНЯ: Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
09.12.2023 295

Металошукачі, рамки та поліція. МВС підготувало нововведення для шкіл

Міністерство внутрішніх справ України починає впроваджння комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.

_klimenko_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__9_877cf336a7b3723b9950609fca62b917_650x410_09.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

За словами Клименка, основою безпечного освітнього середовища має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей.

"Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі - спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", - пояснив міністр.

Він заявив, що пропускний режим до навчального закладу також потребує посилення. Тож, за словами Клименка, у кожному навчальному закладі будуть встановлені металошукачі та рамки.

"Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей", - підкреслив глава міністерства.

Трагічні ситуації в навчальних закладах

Нагадаємо, ми повідомляли, що ввечері 6 грудня у кампусі Університету Невади у Лас-Вегасі (США) сталася стрілянина. Внаслідок чого загинули четверо осіб, включно з самим нападником.

РБК-Україна також повідомляло, що у Брянську школярка влаштувала стрілянину по учнях гімназії.

Крім того, у 2021 році на території школи №11 у Полтаві дівчина з арбалета поранила двох учителів.

Згодом правоохоронці встановили особу правопорушниці - нею виявилася місцева жителька, 2002 року народження. Дівчина навчалася в цій школі до 4 класу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Металошукачі, рамки та поліція. МВС підготувало нововведення для шкіл 5.00 5 2
Політика / Україна
09.12.2023 295
Еще материалы раздела «Україна»