<
НОВИНИ ДНЯ: Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканнямвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.05.2021 587

Вишукана касероль з полентою та мітболами: оригінальний рецепт запіканки від Григорія Германа

Банош у Закарпатті, полента в Італії, мамалига в Румунії, гомі у Грузії, томаліто в Мексиці… недаремно кукурудзяна крупа стала основою для кулінарних хітів по всьому світу. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» теж не оминув її увагою. Днями Григорій Герман розповів, як приготувати надзвичайно смачну запіканку з вершковою кукурудзяною крупою та ніжними мітболами під щедрим шаром моцарелли.

Щоб повторити страву за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:

Кукурудзяна крупа – 250 г

Вода – 400 мл

Вершки – 100 мл

Фарш – 300 г

Цибуля – 1 шт.

Часник – 1 зуб.

Моцарелла – 200 г

Консервована кукурудза – 100 г

Спеції, сіль, мелена гірчиця

Приготування страви слід розпочати з фаршу. Очищені цибулю і часник подрібнити і змішати з фаршем. Додати сіль і спеції: італійські трави, паприку і мускатний горіх. Ретельно перемішати суміш і зробити невеличкі мітболи. Тим часом розігріти пательню із додаванням рослинної олії і обсмажити кульки до золотистої скоринки.

На вогонь поставити сотейник з водою і довести до кипіння. У керамічну квадратну форму для запікання, яка має назву касероль, висипати кукурудзяну крупу, зверху викласти солодку кукурудзу і присолити. Залити крупу окропом, зверху викласти підсмажені мітболи і залити вершками. Моцареллу порвати невеличкими шматочками або натерти і викласти зверху на запіканку. Запікати страву у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Вишукана касероль з полентою та мітболами: оригінальний рецепт запіканки від Григорія Германа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.05.2021 587
Еще материалы раздела «Суспільство»