<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіоніввсі новини дня
Політика
Світ
16.05.2021 495

З початку конфлікту із Сектора Гази у бік Ізраїлю випустили майже 2500 ракет

З початку конфлікту з території Сектору Гази у напрямку Ізраїлю випустили майже 2500 ракет.

Про це пише timesofisrael.com.

Зокрема, за підрахунками ізраїльських військових, з вечора суботи до ранку неділі, 16 травня палестинські терористичні групи випустили понад 130 ракет у напрямку Ізраїлю. 11 ракет не змогли перетнути кордон та впали на території Сектора Гази.

Обстріл не завдав значної шкоди і не приніс жертв серед цивільного населення.

Водночас, за останньою інформацією, кількість загиблих у Секторі Гази зросла до 174 осіб, серед них 47 дітей і 29 жінок.

Ізраїльські чиновники заявляють, що у результаті нападів бойовиків на Ізраїль загинуло десять людей, зокрема двоє дітей.

Нагадаємо, новий етап ескалації між Палестиною та Ізраїлем почався на тлі слухань про примусове виселення палестинців з будинків у Єрусалимі, а також напередодні святкування Ізраїлем Дня Єрусалима. І Палестина, І Ізраїль вважають це місто своїм.

У суботу, 15 травня Ізраїльські ВПС завдали удару по будівлі, де розташовувалися офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в секторі Гази, до цього журналісти встигли покинули будівлю до атаки.

Сьогодні, 16 травня питання конфлікту обговорюють на засіданні Ради Безпеки ООН.

Оценка материала:

5.00 / 1
З початку конфлікту із Сектора Гази у бік Ізраїлю випустили майже 2500 ракет 5.00 5 1
Політика / Світ
16.05.2021 495
Еще материалы раздела «Світ»