НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.05.2021 529

Туреччина послаблює карантин, але комендантська година залишається

Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомляє про скасування деяких введених через коронавірус обмежень. Однак комендантська година продовжує діяти.

Про це свідчить циркуляр, опублікований на сайті відомства.

"Знімаються обмеження на вихід з дому осіб старше 65 років, які зробили дві дози вакцини (ті, хто не провакцинований, можуть виходити тільки з 10:00 до 14:00 в робочі дні), а також молодше 18 років", - сказано в повідомленні.

Однак зазначеним категоріям громадян не дозволяється користуватися громадським транспортом при пересуванні по місту.

Також міністерство знімає заборону на міжміські поїздки, крім періоду дії комендантської години. Відновлюють роботу дошкільні установи. У період нормалізації дозволили реєстрацію шлюбів без проведення весільних церемоній.

Комендантська година в Туреччині продовжує діяти. Вона передбачена у вихідні дні, а також в робочі дні з 21:00 до 5:00. Під її дію не підпадають тільки іноземці, які приїхали на короткочасний термін з туристичною метою.

При цьому спортзали, басейни, кінотеатри, кав'ярні, кальянні, хамами, сауни, спа-салони, парки атракціонів залишаються закритими. Ресторани продовжують працювати тільки в режимі "на винос" і "замовлення на будинок".

Дані заходи будуть діяти до 1 червня.

Нагадаємо, уряд Туреччини скасував необхідність у пред'явленні ПЛР-тестування пасажирам, що летять з України. Рішення діє з 15 травня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина послаблює карантин, але комендантська година залишається 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.05.2021 529
Еще материалы раздела «Суспільство»