<
НОВИНИ ДНЯ: Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після Українивсі новини дня
Політика
Україна
17.05.2021 442

У МЗС застерегли від галасу навколо ПДЧ

У МЗС України вважають, що публічна риторика і публічне обговорення, які розгорнулися перед червневим самітом НАТО навколо надання Плану дій щодо членства, шкідливі для її Північноатлантичної перспективи країни.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок у коментарі Укрінформ, який був опублікований у понеділок, 17 травня.

"Цей шум фактично змусив союзників "заморозити" поки що питання запрошення України до ПДЧ, оскільки, як я неодноразово наголошував, НАТО не приймає ніяких рішень в умовах істерії. Всі кроки Альянсу - завжди зважені і вивірені. У союзників нічого не можна "видавити" або "виплакати", все відбувається тільки за правилами, відповідно до процедур і заслуг", - сказав він.

Говорячи про очікування від візиту віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанишиної в Брюссель, який почнеться у вівторок, Божок підкреслив, що цей візит має особливу важливість, адже фактично є ключовим по лінії Україна - НАТО заходом високого рівня перед червневим самітом альянсу.

"Якщо метою візиту буде подача нової заявки на приєднання до ПДЧ або для початку нового дискурсу з цього питання - це стане другою серйозною помилкою в процесі євроатлантичної інтеграції України. Першою вже став галас, що спостерігається останнім часом в українському політикумі навколо теми членства України в НАТО і приєднання до ПДЧ", - сказав заступник міністра закордонних справ.

Він зазначив, що для успішного приєднання України до ПДЧ потрібно зупинити PR на цій темі, відновити кілька реформ, посилити переговорну команду України і створити належні умови для професійної дипломатичної роботи.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МЗС застерегли від галасу навколо ПДЧ 5.00 5 1
Політика / Україна
17.05.2021 442
Еще материалы раздела «Україна»