<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
17.05.2021 15:40 495

В Україні подорожчали молоді огірки та капуста: в чому причина

В Україні подорожчали ранні овочі: молоду капусту на оптових ринках продають по 15 гривень за кілограм, огірки оптом – по 24 гривні. Головна причина – через тривалі весняні холоди опалювати теплиці довелося довше. Крім того, збір врожаю деяких культур довелося відкласти, розповіли в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна" фермери.

У родині Василя Іванішко вирощують капусту вже понад 50 років. Перший урожай зазвичай збирають в кінці березня, та ця весна видалася дуже складною, урожай вже спізнився. Схожа історія – в родині Брич, яка займається вирощуванням тепличних огірків. У цьому році весь дохід від першого врожаю довелося витратити на дрова. Відбити витрати допоможе тільки підвищення цін.

"Коли дуже холодно, то огірок не росте. Йому головне, щоб було тепло і вода", – пояснила Олеся Брич.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні подорожчали молоді огірки та капуста: в чому причина 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
17.05.2021 15:40 495
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»