<
НОВИНИ ДНЯ: Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травня  Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінецьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2021 613

Запечена фарширована картопля: оригінальний рецепт ведучого каналу «Україна» Григорія Германа

Запечена картопля – це абсолютний хіт усіх часів і поколінь! Але навіть таку звичайну страву можна вивести на абсолютно новий рівень майстерності. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман розповів, як приготувати картоплю так, щоб гості навіть про шашлик забули.

«Чи любите ви запечену картоплю так, як люблю її я? Недільна страва моєї родини – запечена картопля з вітрилами із сала, маринована цибуля, оселедець або копчена скумбрія. Але я впевнений – запечену картоплю можна вивести на абсолютно новий рівень майстерності і сьогодні ми це зробимо», – коментує Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».

Щоб повторити страву за рецептом ведучого «Ранку з Україною», знадобляться:

Варена картопля в мундирі – 6 шт.

Сир твердий – 200 г

Сметана – 2 ст. л.

Ікра мойви – 200 г

Масло вершкове – 300 г

Вино біле сухе – 100 мл

Цибуля – 0,5 шт.

Часник – 2 зубчики

Вершки – 100 мл

Зелень і зелена цибуля

Сіль і перець

Подрібнити зелену цибулю і зелень. Висипати у миску, додати сметану, ікру мойви та чайну ложку вершкового масла. Ретельно перемішати.

Картоплю розрізати навпіл і обережно вибрати середину – зробити «човники». Начинити картоплю ікорно-вершковою сумішшю. Форму для запікання змазати вершковим маслом і викласти картоплю. Сир потерти і присипати картопляні «човники», додати спеції. Відправити у духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.

Тим часом можна приготувати соус. Сотейник з білим вином поставити на вогонь. Слайсами нарізати часник і додати у вино. Подрібнити половинку невеличкої цибулини і додати у сотейник. Коли випариться третина вина, додати вершкове масло і вершки. Мішати до повного розчинення вершкового масла. Додати сіль і перець, знову перемішати і зняти з вогню.

Готову картоплю викласти на блюдо, соус перелити у соусник і поставити, як доповнення страви. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Запечена фарширована картопля: оригінальний рецепт ведучого каналу «Україна» Григорія Германа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2021 613
Еще материалы раздела «Суспільство»