<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної страви  20 червня в Україну прийде похолодання: де знизиться температур  Скільки будинків у Києві не відключають від світла: дані ДТЕК  "Наші ресурси скінченні": Клімкін висловився, за яких умов можна буде починати переговори з Росією  Україну 20 червня накриють грози, подекуди град та шквали  Вступна кампанія 2024. Головні правила, про які має знати кожен абітурієнтвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2021 550

Газпром знову викупив весь транзит через Україну

Російський газовий монополіст п'ятий місяць поспіль забронював додаткові транзитні потужності газу через територію України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на результати аукціону на Regional Booking Platform в понеділок, 17 травня.

"На платформі RBP бронювали додаткові транзитні потужності на червень. З запропонованих 15 млн куб. м на добу були запитані всі 15 млн куб. м на добу. За квітень, березень і лютий Газпром викуповував дещо менше - по 14,2 млн куб. м на добу; на травень - ті самі 15 млн куб. м / д", - пише агентство.

У травні Газпром прокачує через Україну в середньому по 124 млн куб. м на добу і повністю вибирає заброньований обсяг.

Як відомо, у Газпрому на 2021 рік діє довгострокове бронювання українських потужностей в обсязі 40 млрд куб. м - це 109 млн куб. м на добу. Ще 15 млн куб. м заброньовано додатково на аукціоні - разом 124 млн куб. м на добу.

Зараз Європа різко збільшує споживання газу. Поставки ЗПГ, а також трубопровідного газу з Росії на максимумі, але це не дозволяє поки почати масоване закачування газу в підземні сховища, щоб підготуватися до майбутньої зими.

Нагадаємо, за чотири місяці 2021 року Росія скоротила транзит газу через Україну ще на 10% - до 14,1 млрд куб. м.

Торік через Україну транспортували менш ніж 56 млрд кубів газу з 65 млрд, але Газпром заплатив за весь законтрактований обсяг - $2,11 млрд.

Оценка материала:

5.00 / 1
Газпром знову викупив весь транзит через Україну 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.05.2021 550
Еще материалы раздела «Економіка»