НОВИНИ ДНЯ: Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.05.2021 442

У «Головній темі» дієтологиня розповіла, як знизити вміст нітратів в овочах і фруктах

Ранні овочі та фрукти вже з’явились на українських прилавках. Та, купуючи їх, варто не забувати про нітрати, надмір яких небезпечний для людського організму. В суспільно-резонансному проєкті «Головна тема» з Оленою Кот на каналі «Україна» досвідчена дієтологиня Ольга Безугла назвала ТОП-5 лайфхаків - як швидко й ефективно нейтралізувати нітрати в городині.

60a256aa003fa_18.05.21

За словами експертки, більша кількість нітратів зосереджується якраз у шкірці, а не у м’якоті овоча. Тож, по-перше, де б і яку городину ви не купили, за можливості, очищайте її від шкірки!

По-друге, перед вживанням завжди замочуйте овочі  хвилин на 20-30 у воді з сіллю або содою! Додавайте столову ложку на літр води. А полуницю можна замочувати без солі.

«Ось таке замочування у розчині буде сприяти виведенню усіх шкідливих речовин і в тому числі нітратів із ваших овочів», - запевнила дієтологиня.

По-третє, якщо ви додаєте у салат петрушку чи кріп, то знайте, що у стеблі накопичується максимальна кількість нітратів.

«Найкорисніше у нас в листковій частині. Тому максимально зрізайте стебла петрушки чи кропу», - рекомендує Ольга Безугла.

Також лікарка радить завжди заправляти салат рослинною олією! Але не сметаною! Бо, на відміну від тваринних жирів, саме рослинні не дають нітратам перетворитись у нашому організмі на більш небезпечні сполуки - нітрозаміни.

І п’ятий секрет очищення городини від нітратів - лимон! За рахунок високого вмісту вітаміну С він зменшує вірогідність переходу у нітрозаміни.

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Головній темі» дієтологиня розповіла, як знизити вміст нітратів в овочах і фруктах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.05.2021 442
Еще материалы раздела «Суспільство»