<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
19.05.2021 695

Ізраїль заявив про спроби припинити бойові дії

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про спроби країни припинити бойові дії в секторі Газа.

Про це повідомляє Times of Israel у середу, 19 травня.

"Ізраїль намагається досягти стану стримання ХАМАС і тим самим покласти край бойовим діям", - сказав він.

При цьому Нетаньяху не виключив і "інші варіанти" розвитку подій.

"Є дві можливості домогтися спокою і безпеки: або окупувати Газу, або створити фактор стримування. Ми не скидаємо з рахунків жодну можливість", - заявив прем'єр.

У той же час, The New York Times пише про появу ознак того, що сторони прагнуть до припинення вогню.

Так, високопоставлений чиновник уряду Ізраїлю, який має право на переговори про припинення вогню, сказав, що Ізраїль ще не готовий до цього, але визнав таку можливість незабаром.

Своєю чергою, представник ХАМАС у Катарі Мусса Абу Марзук сказав, що угруповання готове до припинення вогню з Ізраїлем. За його словами, Ізраїль вимагає від ХАМАС в односторонньому порядку припинити вогонь на дві-три години, перш ніж Ізраїль вирішить, чи буде він робити те ж саме.

Разом з тим, Мусса Абу Марзук допустив нову ескалацію, якщо Ізраїль продовжить виселення палестинських сімей у Східному Єрусалимі або вчинить насильство проти палестинців у мечеті Акса.

Тим часом Politico повідомляє, що адміністрація президента США Джо Байдена закулісно тисне на Ізраїль для врегулювань конфлікту.

"Американські офіційні особи в приватному порядку закликали прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і його помічників згорнути операції його країни проти Сектора Газа, які включали авіаудари", - повідомляє видання.

Відзначимо, протягом останніх днів інтенсивність бойових дій знизилася. За минулу ніч ХАМАС випустив близько 50 ракет, а ВПС Ізраїлю атакували 40 цілей у секторі Газа.

Всього з 10 травня по Ізраїлю випустили не менше як 3 750 ракет, 550 з них впали в самому палестинському анклаві, близько 90% були перехоплені системою ППО Залізний купол.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ізраїль заявив про спроби припинити бойові дії 5.00 5 1
Політика / Світ
19.05.2021 695
Еще материалы раздела «Світ»