<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.05.2021 932

Українців готують до нових тарифів

Міністерство енергетики найближчим часом представить нову модель механізму спеціальних зобов'язань (ПСО) на ринку електроенергії, яким, в тому числі регулюються і тарифи для населення.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє УНІАН

"Зараз ми напрацьовуємо нові документи, нові підходи по моделі ПСО, в тому числі та по трансформації вугільних регіонів", - сказав він.

Міністр закликав народних депутатів долучиться до розробки документів.

28 квітня уряд за поданням Міністерства енергетики прийняв постанову № 439, якою внесено зміни до Положення про покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування цього ринку.

Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором всіх діючих атомних електростанцій України, розкритикувало урядову постанову про механізм спецзобов'язань на ринку електричної енергії.

Внаслідок такого рішення "Енергоатом" буде додатково витрачати мінімум 3 млрд грн на рік.

Разом з тим, завдяки такому механізму ПСО ціни на електрику для населення не ростуть і залишаються на рівні 1,68 гривень за кВт-год.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців готують до нових тарифів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.05.2021 932
Еще материалы раздела «Економіка»