<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
21.05.2021 539

Примарний борг. Після зміни постачальника газу українцю нарахували 2000 гривень

Борг за газ в 2000 гривень нарахували жителю села Ляшківка в Дніпропетровській області. На початку року Микола Нетеса здійснив зміну постачальника палива, але попередній газзбут не припинив нарахування і навіть пригрозив від'єднанням від мережі.

Коли знімальна група приїхала до райцентру розбиратися в ситуації, газівники відмовилися впустити журналістів нібито через карантин. Очікування, що хтось із керівництва газопостачальної компанії вийде на вулицю, теж виявилося марним.

Пізніше у відповідь на журналістський запит постачальник запевнив: борг перерахували. Замість заборгованості в 2000 гривень залишилося 45,74 гривні.

Якщо розібратися з газівниками мирно не вдається, юристи радять скаржитися письмово.

«Скаржитися стосовно того, щоб отримати інформацію про розрахунок боргу. Газзбут протягом 30 днів мусить розглянути скаргу», – сказав юрист Андрій Верба в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Крім того, можна звернутися в Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики, – НКРЕКП. Там можуть перевірити всі нарахування і оплати, що допоможе відновити справедливість.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Примарний борг. Після зміни постачальника газу українцю нарахували 2000 гривень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
21.05.2021 539
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»