<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2021 587

Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію на Донбасі

Генсек НАТО Єнс Столтенберг обговорив присутність російських військ на українському кордоні з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Про це він розповів на брифінгу після зустрічі в Парижі в п'ятницю, 21 травня.

"Ми також обговорили ситуацію в Україні. Росія ще зберігає війська в самій Україні і навколо неї. Зараз там більше військових, ніж під час недавньої ескалації. Але ми потребуємо мирного вирішення", - сказав Столтенберг.

Водночас Генсек НАТО відзначив активну роль Франції в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі.

"НАТО зберігає пильність, тому що це складова російської агресивної поведінки. Водночас ми залишаємося вірними нашому двосторонньому підходу: оборона, а також діалог з Росією", - резюмував Столтенберг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг і Макрон обговорили ситуацію на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Світ
21.05.2021 587
Еще материалы раздела «Світ»