<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
25.05.2021 498

В Україні стало більше платіжних карток

Кількість платіжних карток в обігу з початку року зросла на 2,5%, до 75,3 млн штук.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"З початку року на 2,5% зросла загальна кількість платіжних карток в обігу – до 75,3 млн штук. Також продовжувала розширюватися платіжна інфраструктура. За січень-березень кількість пунктів продажу товарів, які приймають платіжні картки, зросла на 2% – до 334 тисяч", - йдеться в повідомленні НБУ.

Також мережа торговельних pos-терміналів в Україні за І квартал зросла майже на 2% – до 382 тис. Із них майже 87% торговельних платіжних терміналів забезпечують можливість здійснення безконтактної оплати.

При цьому, темпи приросту кількості торговельних pos-терміналів у першому кварталі 2021 року були найнижчими за останній рік. Загалом кількість платіжних терміналів (контактних та безконтактних) у розрахунку на 1 млн постійного населення України станом на 1 квітня 2021 року становила 9,6 тис. шт. (на початок року – 9,4 тис. шт.).

У Нацбанку зазначають, що попри пандемію, обсяги транскордонних переказів в Україну минулого року майже не знизилися, водночас на перше місце за обсягами операцій вийшли перекази через банківські рахунки (через систему SWIFT). Тож карантинні обмеження сприяли перетіканню транскордонних переказів із неофіційних каналів у офіційні.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні стало більше платіжних карток 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
25.05.2021 498
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»