<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
25.05.2021 848

В Україні обмежили вартість бензину - як змінилися ціни на заправках

Кабмін зобов'язав українські АЗС знизити ціни на бензин до 29,84 грн за літр, а на дизельне пальне – до 27,89 грн. Як з'ясували "Сьогодні", формальне зниження цін на заправках не змінило вартість повного бака. Водії скаржаться, що АЗС просто скасували знижки, тому кінцева вартість пального не змінилася. Це стосується і бензину, і дизелю. 

ilyustratyvne-foto_large_25.05.21

"Один в один виходить. Припустимо, місяць тому зі знижкою дизель коштував 25 гривень за літр. Тепер – те саме, але вже без знижок. Навіть трохи більше", – підрахував один з автолюбителів.

У Мінекономіки спільно з "Нафтогазом України" підрахували, що для самих заправок літр бензину в середньому коштує 25 гривень, ДП – близько 21 гривні. До цих значень дозволили додати націнки АЗС, але не більш ніж п'ять гривень на літрі бензину і сім – на літрі дизелю. Майже скрізь так і роблять.

До такого державного регулювання водії ставляться переважно позитивно, але все одно сумніваються в його ефективності – зазначили в новинах “Сьогодні” на каналі “Україна”.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні обмежили вартість бензину - як змінилися ціни на заправках 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
25.05.2021 848
Еще материалы раздела «Автоклуб»