<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  Путін цинічно заявив, що не Росія розпочала війну в Україні  Обертання внутрішнього ядра Землі сповільнилося: чим це загрожує – дослідження  Трамп ошелешив скандальною заявою про війну в Україні  Незвичний спосіб приготувати молоду картоплю: ви будете у захваті!  "Сигнал з Марса" вдалося розшифрувати: земляни готуються до спілкування з іншопланетянами  Відстрочку українцям даватимуть по-новому: що змінилося й для коговсі новини дня
28.05.2021 477

У червні Україна може залишитися без поставок А-95 з Білорусі

Білоруська нафтова компанія поки не підтвердила поставки бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на трьох власників терм-контрактів на поставку бензину від БНК.

«Сьогодні нам сказали, що по А-95 поставок не буде зовсім. Тим часом по А-92 буде поставлений повний обсяг», — заявив один зі співрозмовників видання.

За його словами, причини такого рішення невідомі. Інший співрозмовник enkorr зазначив, що переговори ще тривають, а «Мозирський завод залитий бензином». За словами цього співрозмовника видання, якщо БНК відмовиться виконувати свої контрактні зобов’язання, по репутації видання буде завдано нищівного удару.

«Ми розуміємо, що ремонт, що обсяги можуть бути урізані, але щоб взагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця — це неприпустимо з будь-якої точки зору. Наступного року з ними просто ніхто не підпишеться», — запевнив співрозмовник видання.

У Консалтинговій групі А-95 вважають, що в разі відмови Білорусі від поставок палива в Україну, на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, білоруський А-95 займає 50% українського ринку цієї марки бензину.

Оценка материала:

5.00 / 1
У червні Україна може залишитися без поставок А-95 з Білорусі 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
28.05.2021 477
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»