<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
29.05.2021 791

Україні першій нададуть оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

Україна першою серед країн-партнерів НАТО отримає оновлений пакет Цілей партнерства Україна - НАТО.

Про це заявили в Міністерстві оборони України.

28 травня відбулося засідання Комітету з партнерства та колективної безпеки НАТО в форматі Процесу планування та оцінки сил з України. У ньому взяли участь делегації України та Альянсу.

Делегація України, яку очолював заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, складалася з представників Міноборони України та ЗСУ, МВС, СБУ, Міністерства у справах ветеранів України, а також представників офісу Кабміну з координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

У делегацію НАТО увійшли представники держав-членів, Департаменту операцій Міжнародного секретаріату НАТО, а також Міжнародного військового штабу НАТО. А очолював її помічник генсека Альянсу з питань операцій. Джон Манза.

Манза відзначив прогрес України у реформуванні сектору безпеки та оборони, і виконанні Цілей партнерства попереднього періоду.

Оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року.

У ньому наведено сили та засоби, які Україна готує для участі в програмі "Партнерство заради миру ˮ, операціях і місіях Альянсу. Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектора оборони й безпеки, перш за все - проєкти та заходи оборонної реформи.

Учасники засідання також обговорили проєкт Цілей партнерства та окремо наголосили на важливості побудови системи ефективного демократичного цивільного контролю, необхідності підпорядкування мілітарних складових сектора оборони цивільному міністерству, подальшої трансформації системи управління ЗСУ, досягнення сумісності з НАТО на стратегічному та оперативному рівнях, які є ключовими умовами вступу України в Альянс.

Оценка материала:

4.50 / 2
Україні першій нададуть оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО 4.50 5 2
Політика / Україна
29.05.2021 791
Еще материалы раздела «Україна»