НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Світ
01.06.2021 864

Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим

Олександр Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим, польоти в який заборонено українським законодавством.

Про це повідомило державне агентство "БелТА".

"Україна закрила для нас небо. У нас є свій санаторій в Криму, в Місхорі, куди люди завжди їздили, літали. Щоб не загострювати відносини, ми через Україну, хто на поїзді, хто на автомобілі, хто на літаку. Зараз закрили небо. Я Путіну сказав: "Ти подумай, як нам потрапити в Крим. Не через Польщу ж ми полетимо: туди теж не пускають", - сказав Лукашенко на нараді в Мінську в вівторок, 1 червня..

За його словами, Білорусь і Росія напрацьовують питання про відкриття авіарейсів до Криму. Відповідне доручення вже дано компетентним відомствам.

"Я думаю, тут не буде проблем. Закрили небо - ну що ж, є і більш відкриті держави, через які ми завжди можемо потрапити в Крим", - сказав він.

Нагадаємо, що здійснення перельотів іноземними авіакомпаніями в Крим розглядається Україною як кримінальне правопорушення, бо ще в березні 2014 року над окупованим півостровом було закрито повітряний простір.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко анонсував авіарейси з Білорусі в Крим 5.00 5 1
Політика / Світ
01.06.2021 864
Еще материалы раздела «Світ»