НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2021 627

Чому Україну не запросили на саміт НАТО?

Генсек альянсу пояснив, чому офіційний Київ не запрошений на саміт НАТО.

Єнс Столтенберг каже, що зустріч буде короткою, а отже, участь партнерів, зокрема, України, Грузії, Молдови у ній не передбачена. Втім, Україну в НАТО цінують - підкреслив Столтенберг, – і додав, що захист союзників у Чорному морі у пріоритеті. Лідери країн-членів альянсу зберуться в Брюсселі за два тижні – зазначили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Саміт буде тільки для союзників тому, що запланований досить короткий захід – лише один день. Наступного разу у нас, імовірно, буде більше часу і ми проведемо зустріч на високому рівні з партнерами. Але я не хочу спекулювати, коли у нас буде наступний саміт», – пояснив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому Україну не запросили на саміт НАТО? 5.00 5 1
Політика / Світ
02.06.2021 627
Еще материалы раздела «Світ»