<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.06.2021 679

Олег Панюта та Максим Сікора розповіли, в чому полягає місія батьків

1 червня в Україні традиційно відзначали одне з найстаріших міжнародних свят - День захисту дітей, що має на меті привернення уваги до питання захисту прав, життя і здоров’я кожної дитини. Символічно, що саме на цю дату припадає і Всесвітній день батьків. Зіркові ведучі новин «Сьогодні» на каналі «Україна» розповіли, що, на їхню думку, найважливіше у ролі батьків.

«Найбільше в світі уваги потрібно приділяти власним дітям. Вони – Ваше відображення. Тобто все хороше і погане, що є у Вас у звичках – зрештою буде підхоплене. Тому якомога швидше ставайте ідеальним і надавайте правильний приклад. Це – своєрідне програмування, менторство. Бо набагато ефективніше за словесні вимоги, показувати – ЯК. І бути поряд, коли дитина почне робити власні успіхи у своєму поки що маленькому житті. Бо батьківство – це не лише диво народження, це – на сам перед здатність виростити, виховати, освідчити, привити цінності», – поділився Максим Сікора.

Відповідальність, любов і турбота про підростаюче покоління залишаються невід’ємними складовими батьківства. На розвиток і становлення особистості, в першу чергу, впливає саме родина. Тому від кожного дорослого залежить те, в якому суспільстві житимуть діти надалі.

«Головне – захистити: від поганих людей, поганих звичок, поганих думок. Дитина має зростати в любові до світу. І власний приклад тут – ключова складова успіху. Роби так, говори так, думай так, як має бути. Щоб потім не довелося бідкатися. Якщо самому чемно поводитися з друзями, з близькими, з незнайомими людьми, то можна розраховувати, що й твої діти будуть так само себе поводити. Діти – це наше дзеркало. Якщо ти хочеш, щоб це дзеркало було чистим – не треба в нього плюватися або мавпувати. Кожен твій вчинок – приклад для дитини, це твоє відображення сприйняття світу», – розповів Олег Панюта.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Олег Панюта та Максим Сікора розповіли, в чому полягає місія батьків 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.06.2021 679
Еще материалы раздела «Суспільство»