НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
02.06.2021 603

Україна планує спростити видачу громадянства іноземцям за участь в ООС

Кабмін підготував законопроект, який спрощує процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Відповідне рішення прийнято в середу, 2 червня, на засіданні уряду.

Законопроект дозволить спростити порядок набуття громадянства України громадянами РФ, які зазнали переслідувань через політичні переконання. А також іноземцям та особам без громадянства, які служили або служать у Збройних силах України та/або брали участь в АТО на Донбасі.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський прийняв у 2020 році в громадянство України 260 осіб - 251 іноземця і дев'ятьох осіб без громадянства на їхнє прохання, в тому числі і 17 біженців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна планує спростити видачу громадянства іноземцям за участь в ООС 5.00 5 1
Політика / Україна
02.06.2021 603
Еще материалы раздела «Україна»