<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.06.2021 470

МВФ попередив про ризики фінансової кризи через зміни клімату

Зміни клімату створюють серйозні ризики для стабільності фінансової системи. Кліматична криза може спровокувати кризу фінансову.

Про це сказав директор департаменту грошово-кредитних систем і ринків капіталу МВФ Тобіас Адріан у коментарі CNN Business.

"Кліматична криза розвивається повільно, але вона потенційно катастрофічна", - сказав він.

Адріан вказав на те, як в останні роки економіки Багамських островів, Філіппін та інших країн були зруйновані ураганами і тайфунами.

"Є багато країн, в яких кліматична катастрофа є катастрофічною для фінансової системи", - додав він.

Адріан також закликав до оновлення стандартів даних та розкриття інформації про кліматичні ризики для підвищення прозорості.

За його словами, регулюючі органи повинні більше працювати над тим, як регулювати фінансові установи таким чином, щоб зробити систему більш сприятливою для клімату. "Це все ще в зародковому стані", - сказав він.

Нарешті, Адріан сказав, що центральні банки повинні оцінити, як включити клімат в грошово-кредитну політику і покупку активів - крок, який чиновник МВФ визнав "вельми спірним".

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ попередив про ризики фінансової кризи через зміни клімату 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.06.2021 470
Еще материалы раздела «Економіка»