НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
06.06.2021 901

Ердоган скаржився Зеленському на погрози з боку Путіна, - WSJ

Президент Туреччини Реджеп Ердоган під час зустрічі у квітня поскаржився українському президенту Володимиру Зеленському на погрози з боку Росії. Ердоган розповів, що Володимир Путін шантажує Туреччину через підтримку України.

Про це повідомила газета Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Як розповіли співрозмовники газети, Путін пригрозив Ердогану продовжити заборону на перельоти в Туреччину, якщо Анкара не відмовиться від планів щодо продажу безпілотників Bayraktar в Україну.

Газета пише, що продаж Україні турецьких безпілотників став причиною заборони авіасполучення між Росією та Туреччино. Водночас офіційною причиною заборони перельотів, за версією Кремля, є погана ситуація з коронавірусом.

Додамо, за день до квітневого візиту Зеленського в Туреччину відбулася телефонна розмова між Путіним та Ердоганом. Тоді у прес-службі Кремля говорили, що президенти Туреччини та Росії обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі, а також ситуацію з судноплавством в Чорному морі.

Нагадаємо, Росія обмежила авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня по 1 червня. Однак наприкінці травня Москва вирішила ще на декілька тижнів продовжити заборону на перельоти між країнами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ердоган скаржився Зеленському на погрози з боку Путіна, - WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
06.06.2021 901
Еще материалы раздела «Світ»