<
НОВИНИ ДНЯ: Що найкраще підходить для шашлика з курки: три варіанти маринаду  "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомовсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.06.2021 522

В Україні потрібно замінити близько 50% співробітників митниці

Голова Державної митної служби (ДМС) Павло Рябікін вважає, що треба замінити близько 50% особового складу митних органів.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню Бабель.

Один з етапів реформи — масове тестування співробітників митниці. До нього ДМС готувалася пів року, а проводила місяць. Всього протестували близько 9 тис. осіб. На першому етапі тесту визначали професійні знання, на другому — загальні здібності, на третьому — лояльність. Перші два етапи не пройшли 18% тестованих і до третього їх не допустили. З решти 80% особового складу до роботи рекомендували тільки 55%, тобто близько 45% всіх співробітників митниці.

"З чого я роблю висновок, що нам потрібно замінити близько 50% співробітників митниці", — зазначив Рябікін.

Нові кадри ДМС шукає по вузах і ветеранських організаціях. Останні дали 2 500 анкет кандидатів. Після відбору залишилося 600. Тепер їх онлайн навчають в Центрі підвищення кваліфікації митниці.

"Трудове законодавство досить сильно захищає інтереси працівника. Я не виключаю, що будуть спроби відновлення", - сказав Рябікін коментуючи питання, що корумповані митники з ДМС не йдуть навіть після звільнення, а оскаржують і масово відновлюються на колишніх місцях.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні потрібно замінити близько 50% співробітників митниці 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.06.2021 522
Еще материалы раздела «Економіка»