<
НОВИНИ ДНЯ: "Питання генофонду": у ВР розповіли, чи будуть знижувати мобілізаційний вік  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  План Путіна щодо "перемир'я": Шольц назвав справжню мету диктатора  Як приготувати смачну шакшуку на сніданок: рецепт від фудблогерки  Синоптики прогнозують теплий липень  IKEA повертається в Україну: що відомо  Коли закінчиться війна в Україні: Зеленський зробив нову заявувсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.06.2021 522

У НБУ пояснили скорочення міжнародних резервів

Міжнародні резерви України у травні 2021 року скоротилися на 0,6% до 27,8 млрд доларів через погашення зовнішніх та внутрішніх зобов'язань держави. Ці виплати були частково компенсовані валютними запозиченнями.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначається в повідомленні, динаміку резервів упродовж травня визначали декілька чинників.

Заданими НБУ, загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 650,6 млн доларів (в еквіваленті). Зокрема, 529,3 млн доларів були спрямовані на обслуговування та погашення внутрішніх державних облігацій (ОВДП).

Водночас валютні надходження на користь уряду склали 417,9 млн доларів, з них 354,3 млн доларів, - від розміщення ОВДП.

Крім того, у травні НБУ та уряд сплатили 64,3 млн доларів на користь Міжнародного валютного фонду.

За даними НБУ, через переоцінку фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют) їх вартість збільшилася на 136,8 млн доларів.

"Міжбанківський валютний ринок у травні був збалансованим, тому Національний банк не проводив валютні інтервенції", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ пояснили скорочення міжнародних резервів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.06.2021 522
Еще материалы раздела «Економіка»