<
НОВИНИ ДНЯ: Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станціювсі новини дня
08.06.2021 516

В Україні обвалився попит на електромобілі

У травні український автопарк поповнився 622 повністю електричними автомобілями (BEV). Це на 34% менше, ніж рік тому.

Як повідомляє Асоціація Укравтопром, частка нових машин в цій кількості склала 11%.

Основну масу зареєстрованих в травні електромобілів склали легкові авто – 590 шт. (нових – 66 шт., вживаних – 524 шт.). Порівняно з торішнім результатом реєстрації легкових BEV зменшилися майже на 36%.

З 32 комерційних електромобілів, які отримали в минулому місяці українські номери, новою була тільки одна машина. Відносно травня 2020 року попит на комерційні електромобілі збільшився на 14%.

Найпопулярнішим електрокаром в черговий раз став Nissan Leaf. Протягом місяця українську реєстрацію отримали 186 авто цієї моделі. Другий результат показала Tesla Model 3, в її заліку 66 реєстрацій. До трійки бестселерів травня потрапив Audi E-Tron. Цей електрокар вибрали 33 автомобіліста.

Четвертим за популярністю став електромобіль Tesla Model S – 32 реєстрації. Замикає топ-5 травневого ринку автомобілів на акумуляторних джерелах живлення Chevrolet Bolt – 29 шт.

Найпопулярнішим комерційним електромобілем місяці став Renault Kangoo Z.E. – 24 реєстрації.

Всього за п'ять місяців з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли трохи більше 3000 од. електромобілів, або на 12% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Частка уживаної техніки в цій кількості становить 90%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні обвалився попит на електромобілі 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.06.2021 516
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»