<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.06.2021 679

Телеведучий Ігор Пупков розповів, що потрібно знати під час подорожі до Стамбулу

Щойно закордонні країни почали пом’якшувати карантин та умови в’їзду, відомий ведучий новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Ігор Пупков скористався цим та здійснив подорож до Туреччини. На своїй сторінці в соціальних мережах телеведучий розповів про важливі нюанси, які потрібно знати під час подорожі до Стамбулу.

За словами Ігоря Пупкова, ще до вильоту – за 72 години, туристу обов’язково слід заповнити декларацію здоров’я на сайті https://register.health.gov.tr та роздрукувати, адже без неї в країні не обійтись. З 4 червня Туреччина знову ввела обов'язкову наявність в українців ПЛР тесту з негативним результатом.

«Папірець потрібен для перетину кордону, його просять під час розміщення у готелі і під час реєстрації Istanbulkart – багаторазової картки для проїзду в усьому громадському транспорті. Купити Istanbulkart можна в автоматі на будь-якій зупинці. Зареєструвати необхідно на сайті, що вказаний на зворотній стороні картки. Проїзд у метро, трамваї, фунікулерах коштує від 2,50 до 3,60 лір (8-11 грн) На паромах поплавати обійдеться у 10 лір (32 грн). Таксі – з аеропорту в історичну частину міста Султанахмет доїхати стане до 170 лір (547 грн)», - зазначив ведучий.

Ігор Пупков розповів, що вартість квитків до визначних місць, таких як Старий палац і гарем Топкапи становить 280 лір – це 900 грн. Розкішний палац Долмабахче стане у 150 лір – 480 грн.

«Собор Святої Софії – вхід безкоштовний. Але, нагадаю, це вже мечеть. Другий поверх для відвідувачів закритий. А колона з отвором, де усі загадували бажання, більше не доступна для цього ритуалу. На вході ретельно стежать за зовнішнім виглядом. У мініспідницях завертають без пояснень», - попередив він.

Ведучий підкреслив, що зараз шопінг вже доступний скрізь. А також назвав важливі моменти, про які потрібно пам’ятати по прильоту в Україну.

«Під час повернення не забудьте встановити застосунок «Вдома». Зареєструватися у ньому рекомендую одразу при приземленні. Вам буде надано 24 години, аби дістатися місця самоізоляції. І на шляху додому можна зробити ПЛР», - розказав Ігор Пупков.

Нагадаємо, це не перша поїздка ведучого до Стамбулу. У 2018 році Ігор Пупков зі спеціально облаштованої студії в Туреччині висвітлював історичну подію – отримання Православною церквою України Томоса про автокефалію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Телеведучий Ігор Пупков розповів, що потрібно знати під час подорожі до Стамбулу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.06.2021 679
Еще материалы раздела «Суспільство»