Життя та Стиль
Суспільство
Григорій Герман поділився унікальним рецептом корейського супу – Куксу
Кулінарний ентузіаст і ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман постійно ділиться рецептами оригінальних страв з різних країн, адаптуючи до українських реалій. Цього разу експерт запропонував приготувати корейський суп, який має всі шанси стати вашим фаворитом.
«Куксу – холодний суп із Південної Кореї. Але приготуємо ми його з певними відмінностями, адже деякі інгредієнти неможливо знайти в Україні, вони є лише в Південній Кореї. Та я запевняю, навіть так він буде смачним і незвичним», – розповів Григорій Герман в ефірі каналу «Україна».
Для того, щоб приготувати Куксу за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Вода – 1 літр
Цукор – 25 г
Соєвий соус – 40 мл
Соус кімчі – 30 мл
Оцет – 20 мл
Куряче стегно відварене – 2 шт.
Огірок – 2 шт.
Редис – 100 г
Морква – 1 шт.
Зелень
Відварену курку залити темним соєвим соусом – він відрізняється від звичайного густотою, додати цукор і перемішати. Відставити курку на 10-15 хвилин, щоб вона промаринувалась.
У каструлю викласти половину льоду, вилити мінеральну воду, соєвий соус, кімчі, рисовий оцет, сіль і цукор. Перемішати до однорідності. Відкласти у холодильник.
Пательню розігріти і додати рослинну олію. В окремій мисці збити яйця і приготувати тоненький омлет. Дрібною соломкою нарізати моркву і огірок, півкільцями – редиску. Омлет звернути в рулетик і тоненько нарізати.
Закип’ятити воду і залити рисову лапшу. Злити воду. Викласти лапшу, овочі, омлет і курку на тарілку, зелень подрібнити і додати до інгредієнтів. Заповнити тарілку заливкою і подавати на стіл. Смачного!