<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2021 529

У «Ранку з Україною» розповіли про гаджети, які допоможуть слідкувати за безпекою дітей

За минулий рік у поліцію надійшло понад 15 тисяч повідомлень про зникнення малюків. Батьки, як правило, не готові до такого і тому вмить впадають у паніку. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч дізнались, що робити у таких ситуаціях, де шукати дітей і які гаджети у цьому допоможуть.

З 15 тисяч звернень про зникнення дітей майже 90% завершились успішними розшуками, і українські показники нині одні з найвищих у світі! Та звісно, все це не без допомоги гаджетів. Сьогодні є кілька варіантів трекерів для пошуку дитини. Перше – смарт-годинники (1000 грн), які працюють за допомогою SIM-карта та інтернету, але якщо зв’язку немає – це вже проблема. Другий варіант – більш професійні трекери.

«Для такого GPS-трекера є мобільний додаток, який можна встановити одночасно на кілька телефонів. Пінг налаштовується абсолютно різний, наприклад, 5 секунд, тобто кожні 5 секунд він передає інформацію про своє місцезнаходження», – розповів експерт з безпеки в ефірі каналу «Україна».

Коштує такий трекер близько 2000 грн. Заряджати його треба раз на три дні, але швидко – до півгодини. І головне – це не лише маячок. Для дитини також можна визначити певну територію і, якщо вона її залишає, батьки отримують сигнал.

Також трекер можна підключити до системи охорони і разом з вами шукатиме дитину спеціалізована бригада, максимальний час її прибуття – до 8-ми хвилин. Крім того, у разі екстреного випадку дитина сама може повідомити про це.

Проте пам'ятайте, якщо ваша дитина справді зникла, слід негайно повідомити про це поліцію! Але краще, звісно, підстрахуватися.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» розповіли про гаджети, які допоможуть слідкувати за безпекою дітей 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2021 529
Еще материалы раздела «Суспільство»