<
НОВИНИ ДНЯ: Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
10.06.2021 617

Кабмін пропонує підвищити штрафи за "піратство"

Кабмін погодив законопроєкт про посилення адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення авторських і суміжних прав. Законопроєкт схвалили 9 червня на засіданні уряду, потім його мають розглянути у Верховній Раді.

Законопроєкт передбачає також конкретизацію кримінальної відповідальності за різні способи фінансування піратства, повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

"Зокрема, документом пропонується у законодавстві про адміністративну відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав визначити санкцію як штраф від п’ятдесяти (850 грн) до трьохсот (5100 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання і матеріалів, які призначені для її виготовлення, а в частині кримінальної відповідальності за відповідні порушення - визначити санкцію як штраф від трьохсот (5 100 грн) до тисячі (17 000 грн) НМД, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк", - йдеться у повідомленні.

Нині в Кримінальному кодексі незаконне відтворення і розповсюдження творів за умови завдання значної матеріальної шкоди карається штрафом від 3400 до 17 000 гривень, або виправними роботами чи позбавленням волі на строк до двох років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін пропонує підвищити штрафи за "піратство" 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.06.2021 617
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»