НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
10.06.2021 560

У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що таке повага до партнера і як покращити відносини у парі

У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Марія Мельник і Григорій Герман з'ясували, як зрозуміти, що партнер вас не поважає, та що робити у цьому випадку.

Стосунки без поваги сповнені конфліктів і невдоволення. Та щоб зрозуміти, чи є вона у ваших взаєминах, спочатку варто розібратися у значенні цього слова – радять психологи. Повага насамперед полягає у повному прийнятті партнера таким, яким він є, без бажання його змінити. Однак, за статистикою, саме це правило частіше порушують жінки.

У ваших стосунках немає поваги, якщо:

«Жінка говорить чоловіку, як йому реалізовуватися, тобто скільки заробляти, де працювати. Чи, коли жінка дозволяє собі наказувати чоловікові, як йому виглядати – жінки люблять говорити, що час худнути чи переглянути гардероб. Всі ці речі – не про повагу», – пояснює психологиня Ганна Михайленко в ефірі каналу «Україна».

Неповага і те, що ваш партнер каже, які фільми вам дивитися, які книжки читати, з якими друзями і куди ходити. Тобто все, що стосується особистого дозвілля. Четвертий пункт – знецінення.

«Якщо партнер дозволяє собі в компанії з близькими друзями, батьками обговорювати свою половинку, оцінювати, порівнювати чи критикувати», – коментує експерт.

І останній пункт – недовіра. Коли ви сумніваєтесь у рішеннях, прийнятих вашим партнером. Якщо у ваших стосунках немає місця повазі – не поспішайте їх руйнувати. Ситуацію можна виправити.

«Одна з умов розвитку поваги – це формування подяки. Дуже важливо, щоб у відносинах чоловік і жінка розуміли, що вони мають робити одне одному щось гарне, тому що вони цього щиро хочуть», – зазначила психологиня у програмі «Ранок з Україною».

Також важливим є формування позитивного образу коханої людини. Тобто, наголошування на її позитивних рисах, передусім, у своїх думках. А ще будьте співчутливими і не забувайте підмічати дрібниці, ваш партнер на це заслуговує!

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» психологиня розповіла, що таке повага до партнера і як покращити відносини у парі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
10.06.2021 560
Еще материалы раздела «Афіша»