<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Політика
Європа
10.06.2021 718

ЄС розглядає Росію тільки як учасника війни на Донбасі - Мішель

Європейський Союз розглядає Росію тільки як учасника війни на сході України, а не як посередника в конфлікті.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на прес-конференції за участі керівництва ЄС в саміті G7 в четвер, 10 червня.

За його словами, Росія буде однією з головних тем саміту. Він додав, що партнери G7 мають єдину думку щодо деструктивних дій Росії.

"ЄС засуджує незаконні, провокаційні і руйнівні дії Росії проти ЄС, його країн-членів і за межами ЄС", - сказав Мішель.

Глава Євроради нагадав, що цього тижня під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним висловив позицію ЄС щодо збройного конфлікту на сході України.

"У конфлікті на сході України, я повторюю, ми розглядаємо Росію не як посередника, а як учасника конфлікту. Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконною анексію Росією Криму", - наголосив Мішель.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС розглядає Росію тільки як учасника війни на Донбасі - Мішель 5.00 5 1
Політика / Європа
10.06.2021 718
Еще материалы раздела «Європа»