НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.06.2021 516

Жінкам на замітку: у «Ранку з Україною» експерт дав дієві поради для самооборони

Лише за 5 місяців цього року на українців було скоєно понад 14 тисяч нападів, що загрожували життю! Нападники ж діють обережно – кидаються на жертв неочікувано та у місцях, де поряд ні душі! У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман, дізнались, як захистити себе, якщо ви не маєте жодних засобів самооборони та фізичної сили, щоб здолати кремезного злочинця.

Найважливіше і, здавалося б, очевидне правило – це намагатися уникати небезпечних ситуацій. Навіть якщо ви майстер спорту з боксу і впевнені у своїх силах.

«Головне правило, якщо ви, наприклад, йдете додому – не залипати у телефоні, дивіться вперед, хоча б метрів на 10-15, щоб ви бачили, хто наближається до вас. Якщо бачите, що йде чоловік або два, за можливістю обійдіть стороною, – радить тренер із самооборони в ефірі каналу «Україна». – Якщо ж схопили ваші речі або пальто і ви можете їх зняти з себе – віддайте і біжіть».

Та якщо вирватися не вийшло, переходьте до наступного плану – відбивайтесь.

«Не соромтесь, бийте нападаючого сумочкою, не жалійте – ваше здоров’я набагато важливіше! Якщо у вас гарний манікюр, ви навряд чи зможете бити противника кулаками, але можете роздряпати обличчя! Тому манікюр для дівчат – це важливо! А якщо у нападаючого довге волосся, хапайте його», – поділився експерт.

Насправді під час нападу найчастіше людина має дві реакції. Перша – це ступор, коли навіть закричати важко, а друга – викид адреналіну. І є кілька нехитрих прийомів, що підвладні будь-кому.

«Перше, що ви можете зробити – вдарити ногою по коліну. Наступне – віддавити ноги, просто наступаючи нападнику на ступні, якщо ви на каблуках, то ще краще! Третій прийом – удар коліном у пах», – дав поради самооборони експерт у «Ранку з Україною».

Ще одне улюблене місце нападників – під'їзд та ліфт! Адже у замкненому просторі жертві важче вирватись.

«Коли ви заходите у під’їзд, найімовірніше, виймаєте ключі, щоб увійти в будинок, а в подальшому відчинити двері квартири. У такому випадку, можете обрати найбільший і найгостріший ключ, тримати його напоготові, щоб відбитися від нападників», – коментує  тренер із самооборони.

Якщо ви тільки зайшли – вибігайте на вулицю! У іншому разі – не соромтеся здіймати галас, дзвонити чи стукати у квартири. А от найнебезпечнішим місцем є вхід до ліфта, чи не найбільше нападів стаються саме там. Тож, якщо за вами хтось йшов, скоріш за все, він чекатиме з вами ліфт, тому коли опиняєтесь у замкнутому просторі з незнайомою людиною, в жодному випадку не повертайтесь до нього спиною, стійте так, щоб ви бачили його руки. Але краще не заходити в ліфт із підозрілою людиною.

У будь-якому разі – коли тікаєте, кричіть щосили, навіть якщо здається, що навколо ні душі. Біжіть в освітлене та людне місце, наприклад, до дороги. І якщо є можливість – викликайте поліцію.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Жінкам на замітку: у «Ранку з Україною» експерт дав дієві поради для самооборони 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.06.2021 516
Еще материалы раздела «Суспільство»