<
НОВИНИ ДНЯ: Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі рокивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2021 785

Прості методи самозахисту: у «Ранку з Україною» експерт розповів, як діяти під час нападів на вулиці

Куди частіше чути про напади на людей на вулицях. Грабіжники полюють на телефони, гаманці та коштовні прикраси. У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», ведучі Григорій Герман і Лілія Ребрик дізнались, що робити, коли побачили підозрілих людей, та кого кликати на допомогу.

У середньому на рік в Україні правоохоронні органи фіксують близько 70 тис. випадків нападів з метою пограбування. Експерти радять – віддавати крадіям усе, що просять, щоб захистити себе та своє життя. А чи можна взагалі уникнути нападу?

«Дуже важливо бути впевненим у собі. Є таке поняття – синдром жертви. Коли людина невпевнена у собі вона, як правило, притягує агресора», – коментує інструктор із самооборони Ігор Вичик у програмі «Ранок з Україною».

Пропрацювати цей момент можна на консультації у психолога або ж на курсах із самооборони, адже там на початку вчать саме цього. А вже коли людина готова морально, можна переходити до інструментів захисту.

«Якщо це сталось у людному місці, не варто звертатись до всіх: «Допоможіть». Замість цього намагайтесь апелювати до однієї людини, наприклад: «Чоловік у жовтій куртці, будь ласка, передзвоніть у поліцію», – радить експерт.

Таке особисте звернення дає більше шансів отримати допомогу. Якщо це не діє, використовуйте підручні засоби.

«Використовуйте ліхтарик. Якщо напад стався в нічний час, за допомогою цього приладу ви засліпите грабіжника. А якщо ви більш смілива людина, раджу вам мати з собою перцевий балончик», – розповів інструктор із самооборони в ефірі каналу «Україна».

А от газовий краще не брати, адже якщо розструїти його проти вітру, то все може полетіти не на нападника, а на вас. Тож, якщо на вас напали, слід: кликати на допомогу, дзвонити у поліцію, встановити на телефоні GPS-трекер, під час небезпеки він відправить рідним сигнал SOS, а також застосувати прийоми самозахисту. Такі прості лайфхаки допоможуть вам не стати жертвою вуличних нападників.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Прості методи самозахисту: у «Ранку з Україною» експерт розповів, як діяти під час нападів на вулиці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2021 785
Еще материалы раздела «Суспільство»