<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.06.2021 498

«Ранок з Україною» розповів про найдієвіші гаджети для жіночої безпеки

У столиці України щодня відбувається з десяток нападів на людей. У більш ніж половині випадків – на жінок! Орудують злочинці на вулицях у різний час доби, причому одні грабують, інші – просто нападають. Марія Мельник і Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіли, як себе захистити та які гаджети у цьому допоможуть.

Лише в Києві напади стаються щодня, і більшість випадків саме на жінок!

«Якщо вже так вийшло, що ви йдете одна – йдіть досить швидким кроком, в жодному разі не дивіться у телефон – слідкуйте за тим, що відбувається навколо. Не потрібно зближуватись з незнайомцями – зробіть кілька кроків правіше-лівіше», – радить експерт із безпеки Дмитро Стрижов у програмі «Ранок з Україною».

Проте є, звісно, моменти, де дистанцією намірів нападника не зміниш. Тоді експерт рекомендує мати при собі гаджет для вашої самооборони.

«Найпростіший спосіб – завжди з собою мати газовий балончик! Заходячи у будь-яке місце, де потенційно розумієте, що вам може загрожувати небезпека, тримайте у руках балончик. А загалом носити його можна у сумочці чи у кишені», – говорить експерт.

Газові балончики бувають двох типів: струменевий, які слід спрямовувати в обличчя нападникові, та аерозольні або факельні – вони створюють хмарину газу. Коштують приблизно однаково – від 60 до 200 гривень. Проте в них є й кілька мінусів. Газовий балончик у жодному разі не можна розпиляти у замкненому приміщенні – лише на свіжому повітрі. Та й при сильному вітрі ви також ризикуєте потрапити під аерозоль. Наступний гаджет, який також може затримати нападника – це шокер.

«За рахунок звуку ним добре відганяти собак – вони його бояться. До того ж у ньому є ліхтарик, якщо ви заходите у темний під'їзд і раптом зникає світло, матимете можливість підсвітити. Звуком можете попередити, що ви готові його застосувати», – зазначив Дмитро Стрижов в ефірі каналу «Україна».

У цього гаджета теж є свої мінуси – він доволі великий, як для дамської сумочки, але в інтернеті є купа різних: у вигляді ліхтарика, брелока на ключі та навіть як помада! У середньому їхня вартість – 300 гривень. Проте у будь-якому разі – взимку всі вони стають менш дієві, адже ним слід доторкнутись до відкритих ділянок тіла – необхідно бити в руку чи шию. Але через джинси теж подіє!

І останнє – ноу-хау – тривожна кнопка, що є у спеціальному додатку смартфона! Фактично – це збройне таксі, яке приїздить дуже оперативно – максимум через 8 хвилин! Реєстрація у додатку безкоштовна, а ви сплачуєте лише виїзд охоронців фірми, яку обираєте.

Проте, чим саме скористуватись – обирати вам. Та якщо метою нападника є сумка чи прикраси, краще одразу віддати ці речі. А от тоді, коли нападник намагається завдати шкоди саме вам – захищайтесь будь-якими засобами, біжіть у людне місце та обов’язково здіймайте галас! А краще завжди майте під рукою гаджет для безпеки.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною» розповів про найдієвіші гаджети для жіночої безпеки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.06.2021 498
Еще материалы раздела «Суспільство»