<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.06.2021 550

Оприлюднили нові дані про ефективність вакцини Novavax

Вакцина виробництва американської біотехнологічної фірми Novavax проти коронавірусу COVID-19 є безпечною та ефективною на 90,4%.

Такі дані отримали під час третього етапу клінічного випробування, у якому взяли участь майже 30 тисяч осіб з США і Мексики, повідомляє CNBC у понеділок, 14 червня.

Встановлено, вакцина із двома дозами є на 100% ефективною для запобігання середньотяжкому і тяжкому перебігу захворювання та на 93% ефективною проти деяких варіацій. Компанія заявила, що планує подати дозвіл в Управління з контролю за продуктами і ліками в третьому кварталі цього року.

Випробування на пізніх стадіях "підтверджує, що NVX-CoV2373 пропонує обнадійливий профіль переносимості і безпеки", відзначив у прес-релізі доктор Грегорі Гленн, президент досліджень і розробок Novavax.

"Ці дані показують стабільний, високий рівень ефективності і підтверджують здатність вакцини запобігати COVID-19 на тлі тривалої генетичної еволюції вірусу", - додав Гленн.

Під час досліджень було складено оцінку 77 підтвердженим інфекціям COVID, які виявили серед 29 960 учасників дослідження. У Novavax відзначили, що в групі плацебо спостерігали 63 випадки захворювання на коронавірус проти 14 випадків у групі, яка отримала дві дози вакцини. Це дало можливість оцінити ефективність вакцини в 90,4%.

За словами представників компанії, вакцина добре переноситься. Найпоширеними побічними ефектами були втома, головний біль, біль у м'язах і біль у місці ін'єкції, які зазвичай тривали не більш як два-три дні.

Усі госпіталізації COVID під час випробування відбувалися в групі плацебо, запевнила компанія.

Novavax заявила, що вакцина ефективна проти деяких варіантів, включаючи варіант Альфа, який уперше виявили у Великій Британії. Близько 65% випадків були "варіантами, що викликають тривогу", заявила компанія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оприлюднили нові дані про ефективність вакцини Novavax 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.06.2021 550
Еще материалы раздела «Суспільство»