<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2021 505

Глава ОБСЄ закликала припинити вогонь на Донбасі

Глава ОБСЄ Анн Лінде в ході брифінгу в Києві у вівторок, 15 червня, закликала негайно припинити порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Я скористалася можливістю, щоб висловити свою стурбованість збільшенням кількості випадків порушення режиму припинення вогню і повідомленнями про жертви серед цивільних та військових, і наголосила на необхідності негайного і повного дотримання режиму припинення вогню на сході України", - сказала Лінде.

Вона підкреслила, що вирішення ситуації в Україні і навколо неї є пріоритетом для ОБСЄ і шведського головування в організації.

За її словами, вона обговорила з главою МЗС Дмитром Кулебою кроки, які необхідно зробити для поліпшення ситуації і зменшення страждань громадян, які живуть в районах, постраждалих від конфлікту.

"Також я підкреслила підтримку з боку глави повного виконання Мінських угод відповідно до зусиль, які робляться Тристоронньою контактною групою і в Нормандському форматі", - додала Лінде.

Кулеба, своєю чергою, повідомив, що Росія відвела від кордону з Україною не більш як 12 тисяч військових. "Тому це не відвід, це не деескалація, і загроза залишається актуальною", - сказав він.

Міністр вказав, що детально обговорив з Лінде ситуацію з безпекою на Донбасі, російську агресію і її гуманітарні наслідки, подальшу роботу ОБСЄ в зоні конфлікту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава ОБСЄ закликала припинити вогонь на Донбасі 5.00 5 1
Політика / Україна
15.06.2021 505
Еще материалы раздела «Україна»