НОВИНИ ДНЯ: Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbesвсі новини дня
Політика
Європа
16.06.2021 600

ЄС не має наміру обмежувати закупівлю нафти і газу у Росії

Європейський союз не має наміру обмежувати закупівлю у Росії енергоносіїв.

Про це заявив в середу, 16 червня, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Ні, ми не маємо наміру обмежувати імпорт нафти і газу тільки з Росії, щоб брати їх в інших постачальників. Але в міру нашого "зеленого переходу" споживання нафти і газу в Європі буде скорочуватися, особливо нафти, і це сильно торкнеться Росії", - сказав він на прес-конференції, присвяченій новій стратегії ЄС щодо відносин з Росією.

Як повідомляє CDE-News, Боррель також висловився щодо перспектив відносин з РФ.

"У нинішніх обставинах відновлення партнерства між ЄС і Росією, що дозволяє налагодити більш тісну співпрацю, здається далекою перспективою", - сказав він.

Також дипломат повідомив, що до саміту ЄС підготовлена доповідь, в якій проаналізовано відносини з Росією. "Але визначати подальшу політику будуть глави держав на саміті в червні, це їхня прерогатива. Ми сподіваємося, що вони приймуть цю доповідь і проконсультують нас, як діяти далі", - додав Боррель.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС не має наміру обмежувати закупівлю нафти і газу у Росії 5.00 5 1
Політика / Європа
16.06.2021 600
Еще материалы раздела «Європа»