<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Політика
Україна
18.06.2021 536

У Міненерго розповіли, як будуть протистояти "Північному потоку-2"

Глава Міністерства енергетики Герман Галущенко розповів, як планує протистояти реалізації проекту з будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". За словами міністра, є кілька напрямків протистояння.

Про це він розповів під час години запитань до уряду у Верховній раді.

На думку Галущенка, те, що відбувається з ринковою ціною на газ в Європі, є наслідком того, що робить Росія для завершення будівництва газопроводу.

"Що ми будемо робити? Є декілька напрямків. По-перше, це питання не закрите. Є приклад Opal, коли його ввели і насправді він працює лише на 50% - це теж є опція про те, що нам треба вимагати застосовування європейського законодавства до "Північного потоку" - це один напрямок", - сказав міністр.

Другий напрямок протистояння - повернення до ідеї консорціуму стосовно газотранспортної системи, щоб забезпечити транзит територією України.

"Тому що, вибачте, обіцянки про те, що договір буде виконуватись, і їх виконання - це різні речі", - зазначив Галущенко.

Глава Міненерго запевнив, що влада буде і надалі протистояти реалізації цього проекту. Також Україна буде розглядати, "кого можна залучити з партнерів для того, щоб забезпечити функціонування вітчизняної системи".

Оценка материала:

5.00 / 1
У Міненерго розповіли, як будуть протистояти "Північному потоку-2" 5.00 5 1
Політика / Україна
18.06.2021 536
Еще материалы раздела «Україна»