<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Україна
18.06.2021 522

На сайти держорганів за тиждень здійснили понад 50 тисяч кібератак

За тиждень 9-15 червня на сайти держструктур було скоєно понад 50 тисяч кібератак, які були успішно блоковані.

Про це в п'ятницю, 18 червня, повідомляє прес-служба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

"Системою захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет заблокована 50 571 атака різних видів, що на 17% більше, ніж на попередньому тижні. Переважна більшість - мережеві атаки прикладного рівня (98%). Заблоковано 19 DDoS-атак", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що атаки відбувалися переважно на вебресурси президента України.

Також повідомляється, що системою виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти і кібератаки на об'єктах моніторингу зафіксовано 1 177 118 підозрілих подій (на 2% менше, ніж на попередньому тижні). Більшість з них є спробами отримання прав користувача - 49%, спробами отримання прав адміністратора - 22%, порушеннями корпоративної політики безпеки - 8%, підозрілим виконуваним кодом - 8%, із застосуванням нестандартних протоколів - 8%.

"Урядовою командою реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA в цей період зареєстровано та опрацьовано 4 384 кіберінцидентів (приблизно на рівні попереднього тижня). Переважна більшість опрацьованих інцидентів належить доменній зоні UACOM (близько 99%)", - повідомляють у Держспецзв'язку.

Також повідомляється, що основна кількість інцидентів стосується поширення шкідливого програмного забезпечення - 74%, а також фішингу - 25%.

Оценка материала:

5.00 / 1
На сайти держорганів за тиждень здійснили понад 50 тисяч кібератак 5.00 5 1
Політика / Україна
18.06.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»