НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.06.2021 776

Рецепт полуничного варення, яке взагалі-то і не вариться

Щоб варення було не тільки смачним, а ще й корисним десертом, ягоди треба уберегти від зайвої термо-обробки щоб всі корисні речовини залишилися в них. Є рецепт, який допоможе це зробити.

Варити ми будемо тільки сироп, а ягоди - ні! Вам має сподобатися цей рецепт, адже варення виходить смачним, з яскравим кольором та дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • 2 кг полуниці (невеликої і стиглої)
  • 1 кг цукру
  • 0,5 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо плодоніжки, моєму ягоди під проточною водою і проціжуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
  2. В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися.
  3. Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
  4. Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким.
  5. Коли полуниця остигла, проціджуємо її на сито. Зціжений сік ставимо кип'ятити на 5-7 хвилин.
  6. Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокіпяченним гарячим сиропом. Знову даємо полуниці повністю охолонути.
  7. І ще раз повторюємо цю процедуру.
  8. Після третьої такої процедури, розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закочуємо кришками і ставимо в ковдру.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Рецепт полуничного варення, яке взагалі-то і не вариться 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.06.2021 776
Еще материалы раздела «Суспільство»