НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.06.2021 975

Україна протистоїть негоді – Буковину і південь мало не змило

Пекельну спеку прогнозують синоптики протягом всього цього тижня – місцями температура досягне 34 градусів, але Буковину і південь продовжить заливати і далі.

60cda07e1c3b8_22.06.21

Буковина потерпає від повені – вода затопила 17 сіл і перетворила дороги на кашу, а місцеві струмки з берегів вийшли і потекли прямо селами. Стихія поламала паркани і дерева, підтопила господарства і городи.

Станом на 21 червня рівень води поступово знижується. Але підвальні приміщення в 29 житлових будинках і 87 присадибних ділянок в 15 населених пунктах залишаються підтопленими, а село Вікно в Чернівецькій області – частково без світла.

Рекордна кількість опадів випала в окупованій Ялті: підтопило понад 400 будинків, евакуйовано майже 2000 осіб, машини плавали прямо посеред вулиці, будинки знеструмлені. Відомо про загиблого і не менше як 43 постраждалих, а двоє осіб зникли безвісти.

"Вода практично у всіх населених пунктах. У місті люди досі відчувають проблему з подачею води. Вода має повністю набратися в системі, і ми чекаємо що найближчим часом вода повністю подаватиметься централізовано на територію всієї Великої Ялти", – скаржиться т.з. "голова" окупаційної адміністрації Ялти Яніна Павленко у новинах “Сьогодні” на каналі “Україна”.

Минулого тижня затопило і окупований Донецьк. Відео залитих водою вулиць городяни викладали в соцмережі, стрімкі потоки збивали людей з ніг

У Запоріжжі негода перетворила пішохідні зони на брудні річки і бруд – машини витягали на буксирі, а воду відкачували з вулиці спеціальними насосами.

Перед вихідними зливи атакували і Одесу. Машини тонули посеред дороги, а люди вбрід діставалися додому.

Цього тижня Україну накриє спека. Вже сьогодні температура майже скрізь підніметься до 30 градусів і вище. У центрі і на заході грозові зливи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна протистоїть негоді – Буковину і південь мало не змило 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.06.2021 975
Еще материалы раздела «Суспільство»