<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.06.2021 756

Вертути з часниковими стрілками: оригінальний рецепт ведучого каналу «Україна» Григорія Германа

У самому розпалі сезон часникових стрілок! Це дуже смачно, до того ж є безліч способів приготування цієї зелені. Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» поділився особливим рецептом – вертути з часниковими стрілками.

«Часниковими стрілками нині завалені всі городи. Кожен із нас знає, що це чудова закуска – яскраво-насичена часникова зелень, а також, що їх можна смажити. Але є й інші способи використання цих стрілок, наприклад, вони можуть стати неповторною начинкою вертути. Вертута – це гібрид пиріжка та штруделя – рулетик із тіста філо зі смачними начинками», – коментує Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною».

Для приготування вертути за рецептом ведучого каналу «Україна» Григорія Германа знадобляться:

Тісто філо – 500 г

Шпинат – 300 г

Перець болгарський – 1 шт.

Сир фета – 100 г

Твердий сир – 100 г

Філе куряче відварне – 200 г

Яйце – 1 шт.

Оцет – 2 ст.л.

Кунжут

Часникові стрілки промити, відрізати гострі кінчики і нарізати стебла. Відправити смажитись на розігрітій пательні з додаванням рослинної олії. Коли стрілки підсмажаться, влити оцет, викласти шпинат, перемішати і прибрати пательню з вогню.

Тим часом нарізати варене куряче філе та солодкий перець, пересипати в миску. До начинки додати подрібнений сир фета і натертий твердий сир. Готові стрілки зі шпинатом також засипати до начинки і ретельно перемішати.

Тісто філо діставати по шматочку, адже воно дуже швидко сохне і стає ламким. Один лист розрізати навпіл по ширині, викласти начинку і обережно згорнути равликом. Готові вертути викласти на деко, змастити збитим жовтком і посипати кунжутом. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15-20 хвилин. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Вертути з часниковими стрілками: оригінальний рецепт ведучого каналу «Україна» Григорія Германа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.06.2021 756
Еще материалы раздела «Суспільство»