<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.06.2021 498

Заступник голови НБУ переходить на роботу до МВФ

Заступник глави Національного банку Дмитро Сологуб переходить на роботу до вашингтонського офісу Міжнародного валютного фонду.

Про це в коментарі LIGA.net повідомив сам Сологуб.

"Я працюватиму в Monetary and Capital Markets Department в підрозділі корпоративного управління центробанків", – уточнив Сологуб. За його словами, ця робота не перетинається з питаннями співпраці України і МВФ.

В НБУ Сологуб працює з осені 2014 року. До правління Нацбанку входить із березня 2015 року, його контракт закінчується 11 липня 2021 року. Сологуб курирує питання монетарної політики, він – один із ключових ідеологів переходу українського центробанку до режиму інфляційного таргетування (серпень 2015), при якому регулятор орієнтується насамперед на показники зростання цін.

Дмитро Сологуб і Катерина Рожкова – єдині члени правління НБУ, які зберегли посади після зміни глави Нацбанку в липні 2020 року. Тоді колишній керівник Яків Смолій подав у відставку пославшись на політичний тиск, його замінив ексглава правління державного Укргазбанку Кирило Шевченко.

У жовтні 2020 року Сологуб і Рожкова отримали недовіру і догану від Ради НБУ. Шевченко, серед інших, підтримав цю санкцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Заступник голови НБУ переходить на роботу до МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.06.2021 498
Еще материалы раздела «Економіка»