<
НОВИНИ ДНЯ: Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  Повістка поштою: у Міноборони пояснили, за яких умов вважатиметься врученою  Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату  У неділю Україну омиє дощами: прогноз погоди на 16 червня  Обмеження повноваженнь ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу  Чи з’являться в "Резерв+" повістки на ВЛК: в Міноборони дали поясненнявсі новини дня
Політика
Європа
24.06.2021 522

Nord Stream 2 хоче стати незалежним оператором

Компанія Nord Stream 2 AG, оператор газопроводу Північний потік-2, подала заявку на проведення сертифікації в якості незалежного оператора газотранспортної системи (ГТС).

Про це повідомили на її сайті в четвер, 24 червня.

"На підставі запиту Федерального мережевого агентства Німеччини (Bundesnetzagentur - BNetzA) компанія Nord Stream 2 AG 11 червня 2021 року подала заявку на проведення в попереджувальному порядку сертифікації в якості незалежного оператора транспортної системи відповідно до розділів 4b, 10 і далі закону Про енергетичну промисловість Німеччини (EnWG)", - повідомили в компанії.

Водночас представники Nord Stream 2 AG відзначили, що компанія не припиняє наполягати на своїх поточних судових і арбітражній претензіях, що стосуються поправок до Газової директиви ЄС, які було прийнято в 2019 році.

"Заявка від компанії Nord Stream 2 AG на проведення сертифікації не означає якоїсь зміни чи пом'якшення правової позиції, яку має компанія Nord Stream 2 AG і яка стосується зміненої Газової директиви або цілей, яких вона твердо дотримується у вищезазначених судових і арбітражному розглядах", - підкреслив оператор.

Раніше повідомлялося, що США і далі вводитимуть санкції проти ПП-2. Американський президент Джо Байден не має наміру вводити санкції проти країн Євросоюзу, які причетні до ПП-2, але готовий ввести обмеження проти російських компаній.

Оценка материала:

5.00 / 1
Nord Stream 2 хоче стати незалежним оператором 5.00 5 1
Політика / Європа
24.06.2021 522
Еще материалы раздела «Європа»