<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
26.06.2021 737

Китай змусив Україну відкликати підпис в ООН - ЗМІ

Влада Китаю пригрозила Україні заблокувати постачання понад 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу через підтримку Києвом документа про права уйгурів.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на дипломатичні джерела.

Зазначається, Україна у вівторок поставила підпис під документом Ради з прав людини в Женеві, в якому закликають Китай негайно допустити незалежних спостерігачів у Синьцзян-Уйгурський автономний район. Документ, запропонований Канадою, крім України підтримали понад 40 країн.

Агентство з посиланням на дипломатичні джерела з двох західних країн повідомляє, що після цього Пекін попередив Київ, що заблокує постачання не менш ніж 500 тисяч доз вакцини від COVID-19, якщо Україна не відмовиться від підтримки документа. У підсумку в четвер Київ відкликав свій підпис.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай змусив Україну відкликати підпис в ООН - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
26.06.2021 737
Еще материалы раздела «Світ»