<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
26.06.2021 1506

Підтримка України. У Чорне море увійшов есмінець США

Ракетний есмінець USS Ross 26 червня увійшов в акваторію Чорного моря, щоб узяти участь у навчаннях Sea Breeze.

Про це повідомило військово-морське відомство США.

"Ross приєднається до 31 корабля в Чорному морі, щоб узяти участь у морській частині Sea Breeze 2021", - йдеться в заяві відомства. Об'єднаний флот відпрацює ведення бою на морі, суші й у повітрі.

У навчаннях візьме участь 21 країна із шести континентів, серед них Україна, Британія, Франція, Грузія, Польща. Держави надали 5 тисяч військовослужбовців, 32 кораблі, 40 літаків і 18 груп спецпризначення та водолазів, які також візьмуть участь у маневрах, повідомив Шостий флот США.

"Участь американського військового корабля Ross у морських навчаннях Sea Breeze в цьому році - це демонстрація підтримки, яку США надають Україні. Зараз це необхідно, як ніколи раніше", - заявила тимчасовий повірений у справах посольства США в Україні Крістіна Квін, повідомляє військово-морське відомство.

Навчання Sea Breeze пройдуть у цьому році в 21-й раз.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підтримка України. У Чорне море увійшов есмінець США 5.00 5 1
Політика / Україна
26.06.2021 1506
Еще материалы раздела «Україна»