<
НОВИНИ ДНЯ: Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  "Не зможемо чекати". Шольц закликав Європу посилити ППО України з наявних запасіввсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2021 546

В МЗС розповіли, навіщо Росія роздає паспорти в Донбасі

В Міністерстві закордонних справ України розкритикували заяви Росії про паспортизацію Донбасу. Київ наголошує, що паспортизація - це порушення мінських угод.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі РБК-Україна.

Російську паспортизацію він назвав "елементом російських гібридних тактик проти сусідніх держав". "Під виглядом "захисту російських співвітчизників" війська Росії окупували частини територій Грузії та України, російські спецслужби безперестанку втручаються у внутрішні справи країн Балтії", - нагадали в МЗС.

В квітні 2019 року Україна та міжнародна спільнота, зокрема члени Радбезу ООН, засудили рішення РФ запровадити спрощений порядок надання російського громадянства українцям на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

"За нашими даними, за два роки понад півмільйона тамтешніх мешканців отримали російські паспорти. Таким кроком Росія свідомо руйнує Мінські домовленості, логіка яких полягає у відновленні суверенітету України та мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій. Натомість, російська сторона продовжує закріплювати результати своєї окупації, затягує контрольовані нею українські території в свій політичний, економічний, електоральний, соціальний та культурний простір", - наголосили в МЗС.

За словами Ніколенко, у таких умовах галасливі заклики російських посадовців про нібито небажання України досягти прогресу в мінському процесі виглядає "особливо цинічними і такими, що не мають нічого спільного з реальністю".

Оценка материала:

5.00 / 1
В МЗС розповіли, навіщо Росія роздає паспорти в Донбасі 5.00 5 1
Політика / Україна
27.06.2021 546
Еще материалы раздела «Україна»